Inrichting van het speelbos

Het Avonturenbos is een avontuurlijke speelplek. Dus zonder speeltoestellen, maar met attributen van natuurlijke materialen. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van tegenstellingen die van nature al in het bos aanwezig zijn, zoals nat-droog, hoog-laag, zon-schaduw en open-dicht.
Bij de inrichting van de Avonturenbos is rekening gehouden met twee leeftijdsgroepen: kleuters van 3 t/m 6 jaar en basisschoolkinderen van 7 t/m 12 jaar. Voor beide groepen is een afzonderlijk gedeelte van het Avonturenbos ingericht.

Op het informatiepaneel staat een plattegrond.

Route en bereikbaarheid: Het Avonturenbos Stekkenberg ligt in de bosrand bij de wijk Stekkenberg-west in Groesbeek. Als gevolg van herbouw van de wijk is het stratenplan gewijzigd.
OV: vul op 9292 als eindbestemming in 'Koekeleklef, Groesbeek'. Bus 5 vanaf Station Nijmegen ri Groesbeek, uitstappen bij halte Stekkenberg.
Per auto is het speelbos het gemakkelijkst bereikbaar door vanaf de Nieuweweg de afslag Stekkenberg te nemen, dan via de Bosbesstraat naar de (nieuwe straat) Koekeleklef. Parkeren in de wijk, probeer daarbij overlast voor omwonenden te voorkomen. De ingang van het speelbos ligt ter hoogte van de hoek Koekeleklef / Frambozenstraat.
Voor fietsers en voetgangers is het Avonturenbos uiteraard ook bereikbaar via het bos (Filosofenweg, vanaf Maldensebaan of Heumensebaan).